недеља, 2. јануар 2011.

ANANAS TORTA

Evo, posle uobičajene frke oko spremanja Nove godine, kao i uostalom, uoči svakog praznika, meni je najgore što se ne mogu odlučiti šta ću spremati za trpezu.Čas ću ovo, čas ono, i vreme prođe, a meni ostane da, posle padnem s' nogu od žurbi. I, naravno, moje omiljene su, torte koje se ne peku, pa sam tako i ovaj recept modifikovala i napravila tortu na svoj način.
Potrebne namirnice za koru:
250 g margarina
200 g šećera
4 žumanceta
300 g mlevenog keksa
200 g krupnije mlevenih oraha
Za krem:
1/2 l mleka
150 g šećera
2 pudinga od vanile
100 g bele čokolade
150 g margarina
konzerva ananasa
Za šlag:
3 kesice šlaga
sok od ananasa iz konzerve
1 kisela pavlaka
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom i skuvajte na pari. Kad se malo prohladi dodajte keks i orahe i na kraju umućen margarin. Sve dobro sjedinite i napravite koru na tacni za tortu.
Za fil skuvajte puding u mleku, dodajte čokoladu i kad se prohladi umućen margarin. Stavite pola krema preko kore pa preko ananas iseckan na komade. Preko ananasa ostatak krema.
Posebno umutite šlag sa ananasom i u umućen šlag dodajte kiselu pavlaku. Stavite preko krema i ukrasite po želji ananasom.

5 коментара:

  1. Draga Zoro, saljem ti najlepse zelje iz Pozarevca! Nek ti je svaki dan bogata trpeza, ideja na pretek, uspeha, zdravlja i svega sto si i sama zelis u Novoj 2011.!
    Sandra.

    ОдговориИзбриши
  2. Zoro draga divna tortica !! Veliki pozdrav!! :-)))

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман03 јануар, 2011

    Zorice, čini mi se da je bila vrrrrrlo ukusna! :)

    ОдговориИзбриши
  4. jedva čekam da je probam...hvala na receptu

    ОдговориИзбриши