Sojini odresci pripremljeni na ovaj način su zdravi a po ukusu su slični mesu...
POTREBNO JE:
po potrebi sojinih odrezaka
2 jaja
1 glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
nekoliko zrna bibera (ili mleveni biber)2 lovorova lista
po ukusu lišće celera, peršuna
po ukusu origana, mirođije ili bilo kog drugog začinskog bilja
malo brašna
malo susama
po ukusu soli i suvog biljnog začina
PRIPREMA:
U sud stavite oprane sojine odreske, dodajte so, suvi začin, biber, seckani crni i beli luk, lovor, celer, mirođiju, origano... nalijte vodom da ogrezne i ostavite nekoliko časova u frižider da stoji.Nakon toga stavite sve zajedno da proključa i kuvajte oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prohladite.
Svaku šniclu (odrezak) lagano iscedite rukama, uvaljajte u brašno pa umućena jaja i na kraju ukoliko želite u prezle, pa pržite po minut-dva sa obe strane, dok ne porumene. Ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda svaki odrezak uvaljajte samo u umućena jaja pa u susam i tako pržite.
POTREBNO JE:
po potrebi sojinih odrezaka
2 jaja
1 glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
nekoliko zrna bibera (ili mleveni biber)2 lovorova lista
po ukusu lišće celera, peršuna
po ukusu origana, mirođije ili bilo kog drugog začinskog bilja
malo brašna
malo susama
po ukusu soli i suvog biljnog začina
PRIPREMA:
U sud stavite oprane sojine odreske, dodajte so, suvi začin, biber, seckani crni i beli luk, lovor, celer, mirođiju, origano... nalijte vodom da ogrezne i ostavite nekoliko časova u frižider da stoji.Nakon toga stavite sve zajedno da proključa i kuvajte oko 2-3 minuta. Sklonite sa vatre i prohladite.
Svaku šniclu (odrezak) lagano iscedite rukama, uvaljajte u brašno pa umućena jaja i na kraju ukoliko želite u prezle, pa pržite po minut-dva sa obe strane, dok ne porumene. Ukoliko želite još zdraviju varijantu, onda svaki odrezak uvaljajte samo u umućena jaja pa u susam i tako pržite.