петак, 19. јул 2019.

Čoko rolat sa sladoledom

          Fenomenalan letnji dezert, izuzetnog ukusa kome jednostavno niko ne može odoleti. Lagan i osvežavajući, to je pravi raj za vaša nepca. Brzo se priprema ali brzo i pojede...👌

POTREBNO JE:
6 jaja
1 šolja (od 2 dl) šećera
2 kašike ulja
60 gr brašna
50 gr kakaoa
2 kašičice pr. za pecivo
Eskimko sladoled od jagode
      "         straćatela
PRIPREMA:
               Umutite sladoled po uputstvu na ambalaži, stavite u plastičnu činiju pa u friz da se stegne.
               U odgovarajuću posudu mutite jaja 2 min. pa dodajte šećer, mutite još 2-3 minuta pa dodajte ulje i mešavinu brašna, kakaoa i pr.za pecivo. Lagano sve izmešajte pa smesu sipajte u veći pravougaoni pleh prekriven pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st (zavisno od rerne) oko 15 minuta. Pečenu ko9ru izvadite iz rerne, skinite papir i urolajte pomoću krpe. Ostavite da se dobro ohladi pa uklonite krpu i raširite koru.
               Na koru kašikom nanesite sladoled popreko u redove pa pažljivo urolajte koru.
               Stavite rolat da se dobro ohladi i stegne u frizu pa poslužite.
               PS. Ja sam stavila dve vrste sladoleda C Eskimko a vi možete po želji i po 3 vrste nekog domaćeg ili kupovnog samo nemojte staviti veliku količinu kao ja, u ovom slučaju pa sam imala malo problema da urolam koru. Rolat po želji možete preliti čokoladom. Uživajte!




         

Нема коментара:

Постави коментар