четвртак, 15. август 2019.

Torta "Queen Mary"

           Ova torta je toliko ukusna, kremasta i lagana tako da sam je, čim sam videla ovaj fenomenalan recept ovde odmah morala da je napravim i verujte, oduševili su se svi koji su je probali. Nije skupa a priprema je jednostavna 👌😋...

POTREBNO JE:
I kora:
6 jaja
75 gr šećera
2 kašike vode
7 kašika brašna
1 vanilin šećer
II kora:
6 belanaca
100 gr šećera
75 gr kokosa
2 kašike brašna
Krem:
6 žumanaca
100 gr šećera u prahu
250 gr margarina
1 vanilin šećer
Za čokoladnu glazuru:
150 gr prah šećera
3 kašike kakoa
3 kašike vode
2 kašike ulja
PS. Ja sam odozgo, umesto glazure stavila 2 kesice šlaga pa ukrasila glazurom.
PRIPREMA:
           Za prvu koru umutite belanca u penu uz postepeno dodavanje šećera. Pri kraju dodajte vodu a zatim jedno po jedno žumance uz stalno mućenje. Kada se šećer otopi dodajte vanilu i brašno.
Pecite koru na plehu (25x35cm) na 180 st. oko 20 ' (zavisno od rerne).
            Za drugu koru umutite 6 belanaca uz dodavanje šećera u čvrst šam pa lagano umešajte kokos i brašno. Pecite u istom plehu na istoj temperaturi.
            Za krem umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, ohladite do sobne temperature pa dodajte penasto umućen margarin sa vanilom i sve dobro sjedinite.
            Za glazuru stavite u posudu šećer, kakao i vodu pa kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu.
Na kraju dodajte ulje.
            Slaganje: I kora - krem - II kora i odozgo prelijte toplom glazurom Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru pa je poslužite.



                   




Нема коментара:

Постави коментар