tag:blogger.com,1999:blog-7486276637288940482.post9123709167514501545..comments2024-03-17T13:33:17.644+01:00Comments on ZORINI RECEPTI: Kiseli krastavčići Zorica Stajićhttp://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7486276637288940482.post-43850262468271551612015-09-25T20:36:55.818+02:002015-09-25T20:36:55.818+02:00Potpuno se slažem i znam da su štetni, ja ih maksi...Potpuno se slažem i znam da su štetni, ja ih maksimalno izbegavam ali u ovim minimalnim količinama sigurno neće škoditi. Obzirom da se u gotovo svim kupovnim industrijskim proizvodima koriste razni aditivi i sredstva za konzerviranje, ja upravo zbog svoje porodice, sama spremam kako bih ih maksimalno izbegla. Ja uglavnom pasterizujem zimnicu (možeš pogledati moje pasterizovane krastavce i ostalu zimnicu). Pozdrav i tebi Nado od mene!Zorica Stajićhttps://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7486276637288940482.post-9864823540431615392015-09-25T15:42:42.840+02:002015-09-25T15:42:42.840+02:00Bude mi žao kada u receptu vidim vinobran ili konz...Bude mi žao kada u receptu vidim vinobran ili konzervans. Oni su tako štetni, a kasnije time hranimo svoju djecu, obitelj, prijatelje...<br />Ako se staklenke sa krastavcima zatvore metalnim poklopcima i stave u posudu sa hladnom vodom, da voda dođe bar dva prsta do poklopca, voda se zagrijava, ne smije zakipiti, već samo šumiti, a u staklenkama se poćnu dizati mjehurići zraka sa dna prema vrhu. Kada su poklopci vrući toliko da na njima ne možete držati prst, isljučite vatru i ostavite da sve u toj vodi ohladi. Tada je sve lijepo sterilizirano, poklopci su vakumirani i možete bez straha pospremiti svoju zimnicu na tamno mjesto. Neće se pokvariti niti za godinu dana. Ja tako radim već jako dugo i voljela bi kada bi i drugi prestali raditi sa konzervansima, kad već sa tolko ljubavi rade zimnicu za svoje najbliže. Puno pozdrava od Nade!!!<br />Probaj ovakohttps://www.blogger.com/profile/07789344503934901040noreply@blogger.com