субота, 27. октобар 2012.

Šampinjoni sa suvim mesom i pavlakom

           Šampinjoni su omiljeni u mojoj porodici, koristim ih u mnogim jelima a ovom prilikom sam ih pripremila na ovaj način:

 Potrebno je:
400 gr pečurki (šampinjona)
struk praziluka
oko 200 gr suvog mesa ili (suve slanine)
pola kesice praha za krem supu od šampinjona
1 dl pavlake za kuvanje
so, biber, suvi začin i
list peršuna
ulje
Priprema:
               Na malo ulja ispržite iseckan praziluk, seckano suvo meso ili slaninu i kada luk malo omekša, dodajte seckane šampinjone. Dinstajte dok ne ispari tečnost, koju su pustili šampinjoni.


         U to dodajte prah za krem supu od šampinjona, rastvorenog u čaši vode i nastavite sa dinstanjem. Posolite, pobiberite, dodajte suvog začina po ukusu i još vode ukoliko je potrebno. Na kraju sipajte pavlaku za kuvanje, dodajte i seckan peršun i kuvajte sve zajedno još 2-3 minuta. Jelo je gotovo.


2 коментара:

  1. MOram priznati da dugo nisam pripremala šampinjone na ovakav ili sličan način. Super za recept, ovo je jako zanimljivo i jako dobro izgleda !

    ОдговориИзбриши
  2. Mi ih obožavamo i pravim ih na svaki mogući način.Ovo tvoje deluje jako fino.

    ОдговориИзбриши