недеља, 17. септембар 2017.

Pogača sa sitnim sirom i sodom bikarbonom

            Ova pogača je izuzetno mekana, mirisna i ukusna a koristite sitan, izmrvljen sir koji vam obično ostane zajedno sa presolcem...(ja koristim onaj za burek).

POTREBNO JE: 
500 gr brašna
oko 200 gr sitnog sira
2 kašičice sode bikarbone
oko 2,5 dl kisele vode
1 dl ulja
po ukusu soli
PRIPREMA:
            U posudu za mešenje stavite brašno, sodu bikarbonu, sitnog sira, ulja i sve dobro umesite rukama uz dodatak kisele vode.Testo treba da bude mekše. Ovako umešeno testo pokrijte krpom i stavite da odmara dvadesetak minuta. U uljem ili mašću, podmazan okrugli pleh srednje veličine stavite testo i pecite ga u zagrejanoj rerni na 250 st. oko 15 min. a zatim smanjite na 180 st. i pecite dok odozgo ne porumeni. Pečenu izvadite iz rerne.
             Ova pogača je posebno ukusna onako topla, sa ajvarom, sirom i sl.


Нема коментара:

Постави коментар