Savršene, brze, kremaste, prosto se tope u ustima. Čokolada im daje poseban ukus i verujem da će ih svi zavoleti nakon prvog zalogaja...
POTREBNO JE:
200 gr mlevene plazme
6 dl mleka
2 jajeta
10 kašika šećera
120 gr margarina
50 gr čokolade za kuvanje
1 kesica vanile
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
1 dl mleka
2 kašike šećera
2 kašike ulja
PRIPREMA:
U jedan sud umutite jaja sa 3 kašike šećera pa dodajte polovinu mleka. Sve sjedinite.
U zaseban sud otopite ostatak šećera i kada dobijete karamel sipajte ostatak mleka pa kuvajte na srednjoj temepraturi dok se karamel ne otopi. Zatim dodajte mleko sa jajima i margarin. Kuvajte uz mešanje dok se sve ne sjedini. Na kraju dodajte mleveni plazma keks, dobro izmešajte i nakon 2-3 minuta sklonite sud sa vatre. Smesu podelite na dva dela pa u jedan odmah dodajte 50 gr omekšale čokolade i mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i sjedini sa smesom. U drugi deo dodajte vanilu.
Tamni deo stavite na odgovarajuću tacnu (ja sam koristila i streč foliju kako bi lakše rasporedila smesu), Preko nje stavite svetlu smesu pa i nju dobro izravnjajte. Pokrijte streč folijom i ostavite da se hladi.
Za glazuru stavite u sud čokoladu, mleko i šećer i kuvajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Na kraju dodajte ulje, sve izmešajte i mlakim prelivom prelijte kocke.
Ostavite u frižider da se kocke stegnu pa ih secite na željene kocke ili pravougaonike pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар