среда, 9. новембар 2011.

Belo pileće "orli"

            Od svih vrsta mesa najčešće koristim pileće, jer od jednog pileta, doduše malo većeg, mogu pripremiti nekoliko vrste jela. Belo pileće (od grudi), najčešće spremam posebno, pa ću vam ovog puta pokazati na koji način ga najviše volimo.
Potrebno je:
1 belo pileće meso (veće ili dva manja)
1-2 jajeta
pola čaše piva
brašna da se dobije testo malo gušće nego za palačinke
suvi začin (vegeta), ml. biber, so po ukusu
susam i
ulje za prženje
Priprema:
             Belo meso isecite na trake, posolite, pobiberite i dodajte suvi začin. Ostavite da malo odstoji, a za to vreme umutite jaja, dodajte pivo i brašno i sve dobro izmešajte.
             Svako parče mesa, uvaljajte u brašno, pa u orli masu, pa u susam. Pržite na vrelom ulju po 2-3 minuta i izvadite i stavite na salvetu da upije višak ulja.
            Ako ne volite susam možete i bez njega, ali meni upravo susam daje poseban ukus, a ja ga često koristim, obzirom da je zdrav. Služite sa kriškama limuna ili bez njega!

9 коментара:

  1. Volim piletinu sa sezamom, ali nisam ljubitelj piva

    ОдговориИзбриши
  2. Super ti je recept Zoro. Ja upravo imam pileće grudi i bežim u kuhinju da spremam!!

    ОдговориИзбриши
  3. Kod mene je piletina često na jelovniku, probala sam je na ovaj način, ali nisam sama radila. Hvala ti na receptu, odlično je !

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan recept, potpuno sam na to zaboravila, baš ti hvala. Sviđe mi se izrezano na manje komadiće, super snekić.

    ОдговориИзбриши
  5. Ma tko bi rekao ,evo slike za moju prijateljicu!Bravo ja!

    ОдговориИзбриши
  6. ja volim sve vrste mesa, a piletinu volim pohati baš slično ovako sa sezamom, jako fino

    ОдговориИзбриши