понедељак, 14. новембар 2011.

Kolači sa ekspandiranim pirinčem (posno)

           Ovo je nešto slično bonžiti, ali ima razlike u sastavu namirnica. Naravno, sama sam to izmenila i dobila, zaista predivan ukus a i izgled. Brzo se priprema, što se meni posebno dopada, a prednost je i u tome što sami možete menjati sastav namirnica po svom ukusu.
Potrebne namirnice:
6 kašika šećera
5-6 kašika tečnog meda
1 margarin (može i manje ako u sastavu koristite keks)
100 gr čokolade
150 gr ekspandiranog pirinča ( šarenog ili belog)
100 gr susama
100 gr lešnika
Priprema:
U posudu stavite šećer, med, margarin i čokoladu da se otope i kad malo prokuva, dodajte proprženi susam, zatim samleveni (predhodno proprženi lešnik) i na kraju ekspandirani pirinač.

            Sve dobro izmešajte i sjedinite i odmah, onako vruće, sipajte na odgovarajuću tacnu (pokrivenu folijom) i ostavite da se dobro ohladi.
              Isecite na željene komade po svojoj želji i uživajte.
PS. Ekspandirani pirinač možete kupiti u prodavnicama za zdravu hranu na merenje.

10 коментара:

  1. Krasan slatkiš za dječicu, već vidim njihovo veselje.

    ОдговориИзбриши
  2. Super je! Brzo i veselo!
    A i ja baš juče isto koristila šareni ekspandirani pirinač za rolat :))

    ОдговориИзбриши
  3. Auuu Zoro pa ti si čudo.Svaka ti čast.Ovo stvarno mora da je jako ukusno.Tvojoj mašti nema granica kada je kuhinja u pitanju.I da,hvala ti sto me posećuješ na blogu i ostavljaš veoma lepe komentare:))))

    ОдговориИзбриши
  4. Zoro, kolač je super, ja ga pravim za slavu jer je postan i svi ga vole šaren predivan.
    Usput svrati do mene posvoju nagradu :)

    ОдговориИзбриши
  5. @ Hvala vam drage devojke na pozitivnim komentarima, ljubim vas...

    ОдговориИзбриши
  6. Kako ljepo izgleda,a osjećam da je i jako fino!Upisujem!

    ОдговориИзбриши
  7. baš odličan brzi receptić

    ОдговориИзбриши
  8. Super mi je ova poslastica. Brzo se napravi, a tako fino i lijepo izgleda !

    ОдговориИзбриши
  9. Sve, sve ali samo me jedno interesuje?! Na šta lici ekspandirani pirinac iliti riža, kada je spojite sa vrelom masom! Upravo je to najveca greška kada se koristi eks.riža....uvek se sjedinjuje sa ostalom masom, ma od cega ona bila, tek kada se ta masa ohladi na sobnu temperaturu. tako sjedinjena posle može ici u friz!! Razmislite dobro pre komentara...eks.riža je veoma hidroskopna a kad upije i malo vlage postane gnjecava!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Expandirani pirinač često koristim i uvek ga stavim na kraju pripreme i odmah sklanjam tako da se masa nakon toga brzo stegne i ohladi i on ne ostane "gnjecav"...

      Избриши