Ovu tortu sam pravila povodom 8. marta...
POTREBNO JE:
300 gr plazma keksa
150-200 gr petit keksa
1 čaša kisele pavlake
1 čaša voćnog jogurta
5 kašike prah šećera
100 gr mlečne čokolade
200 gr jagoda
2 dl soka od jagoda
1 kesica želatina
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite mlevenu plazmu, rukama izdrobljen petit keks, dodajte kiselu pavlaku, voćni jogurt i prah šećer, pa sve dobro izmešajte kašikom ili rukama.
Na tacnu za tortu stavite polovinu smese pa oblikujte tortu po želji (ja sam u obliku srca).
Preko iseckajte čokoladu. U ostatak smese dodajte jagode, lagano izmešajte pa nanesite preko čokolade. Dobro izravljajte površinu torte.
Pripremite želatin po uputstvu na kesici. U manju posudu stavite sok da provri pa dodajte pripremljeni želatin, sklonite sa vatre i mešajte dok se želatin ne otopi. Malo ga prohladite i prelijte preko torte. Ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Tortu ukrasite po želji.
POTREBNO JE:
300 gr plazma keksa
150-200 gr petit keksa
1 čaša kisele pavlake
1 čaša voćnog jogurta
5 kašike prah šećera
100 gr mlečne čokolade
200 gr jagoda
2 dl soka od jagoda
1 kesica želatina
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu stavite mlevenu plazmu, rukama izdrobljen petit keks, dodajte kiselu pavlaku, voćni jogurt i prah šećer, pa sve dobro izmešajte kašikom ili rukama.
Na tacnu za tortu stavite polovinu smese pa oblikujte tortu po želji (ja sam u obliku srca).
Preko iseckajte čokoladu. U ostatak smese dodajte jagode, lagano izmešajte pa nanesite preko čokolade. Dobro izravljajte površinu torte.
Pripremite želatin po uputstvu na kesici. U manju posudu stavite sok da provri pa dodajte pripremljeni želatin, sklonite sa vatre i mešajte dok se želatin ne otopi. Malo ga prohladite i prelijte preko torte. Ostavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Tortu ukrasite po želji.
Нема коментара:
Постави коментар