Ne znam zašto torta nosi ovo ime, a ja sam ga tako dobila pre skoro 20 godina od jedne prijateljice... ovog puta sam je pravila sa manjom količinom namirnica i pekla jednu koru u najvećem pravougaonom plehu, pa je delila po dužini, ali ću ovde postaviti pravi recept koji sam dobila...
POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
18 kašike šećera
18 kašike mleka
18 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 pr. za pecivo
Za fil:
8 dl mleka
15 kašike šećera
180 gr mlevenih oraha
100 gr čokolade
2 vanile
200 gr margarina
Za ukras:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i na kraju brašno sa kakaom i pecivom. Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh na kome ste stavili papir za pečenje i pecite koru na 180 st. oko 20 min. Pečenu i ohlađenu koru presecite po širini dva puta, tako da dobijete 3 kore.
Za fil stavite sve sastojke u šerpu i pustite da vri oko 3 minuta.
U pleh gde su se pekle kore stavite prvu koru i kutlačom je prelijte trećinom fila (nemojte da vas brine što je fil redak, tako treba)... preko fila stavite drugu koru, prelijte je filom, stavite i trećuz koru koju takođe prelijete ostatkom fila. Ostavite da se torta dobro ohladi u frižideru pa je okrenite na tacnu za služenje.
Umutite šlag i ukrasite tortu po želji.
POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
18 kašike šećera
18 kašike mleka
18 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 pr. za pecivo
Za fil:
8 dl mleka
15 kašike šećera
180 gr mlevenih oraha
100 gr čokolade
2 vanile
200 gr margarina
Za ukras:
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i na kraju brašno sa kakaom i pecivom. Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh na kome ste stavili papir za pečenje i pecite koru na 180 st. oko 20 min. Pečenu i ohlađenu koru presecite po širini dva puta, tako da dobijete 3 kore.
Za fil stavite sve sastojke u šerpu i pustite da vri oko 3 minuta.
U pleh gde su se pekle kore stavite prvu koru i kutlačom je prelijte trećinom fila (nemojte da vas brine što je fil redak, tako treba)... preko fila stavite drugu koru, prelijte je filom, stavite i trećuz koru koju takođe prelijete ostatkom fila. Ostavite da se torta dobro ohladi u frižideru pa je okrenite na tacnu za služenje.
Umutite šlag i ukrasite tortu po želji.
Bas izgleda interesantno i kremasto! Pozdrav!
ОдговориИзбришиHvala draga, pozdrav i tebi!
ОдговориИзбриши