понедељак, 22. април 2019.

Čufte u "zatvoru"

          Veoma ukusno jelo za koje ne treba puno truda a priznaćete, deluje atraktivno...

POTREBNO JE:
oko 500 gr krompira
300 gr ml. mešanog mesa
1 manja glavica crnog luka
2 kriške bajatog hleba
pola kašičice sode bikarbone
1-2 čena belog luka
po ukusu soli, bibera
1 čaša jogurta
1/2 čaše mleka ili vode
2 jajeta
kašičica aleve paprike
100 gr kačkavalja
malo ulja
PRIPREMA:
            U jednu posudu stavite ml. meso, što sitnije iseckan crni luk, isceđen hleb koji je stajao u mlakoj vodi ili mleku, sodu bikarbonu, sitno seckan beli luk, 1 jaje, posolite, pobiberite i sve dobro rukama sjedinite. Ostavite da odmara desetak minuta.
            Uzimajte po malo pripremlene smese, rukama oblikujte čufte srednje velčine i ređajte ih u odgovarajuću posudu za pečenje. Ostavljajte po malo prostora između svake ćufte.
            Oljuštite krompir, operite i isecite na tanke kolutove pa ga ređajte između svake ćufte kao i uz ivice posude. Odozgo sve prelijte uljem.
            Posebno izmešajte jogurt, mleko, jaje, al. papriku, posolite i pobiberite po ukusu pa sve prelijte preko složenih ćufti i krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 220-230 st. oko 30 min. zatim izvadite iz rerne, preko narendajte kačkavalja pa vratite u rernu. Pecite još desetak minuta.


Нема коментара:

Постави коментар