Spoj čokolade i višanja je pun pogodak i svakako nećete pogrešiti ukoliko napravite svojim dragim osobama ovu poslasticu koja će vas, naprosto očarati svojim fenomenalnim ukusom...
POTREBNO JE:
6 jaja
100 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
250-300 gr višanja bez koštica
150 gr šlag krema u prahu
oko 70 gr čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
PRIPREMA:
Penasto umutite žumanca sa šećerom pa dodajte otopljenu mlaku čokoladu. Posebno umutite belanca u čvrst šam pa lagano (nemojte mikserom) sjedinite sa žumancima. Sipajte smesu u pravougaoni pleh cca (32x23cm), koji ste predhodno obložili pek papirom. Pecite oko 10-15' (zavisno od rerne na 200 st. Ispečenu koru izvadite iz pleha.
U međuvremenu umutite šlag po uputstvu sa kesice, premažite preko kore, poređajte višnje i odmah pažljivo uvijte u rolat. Otopite čokoladu sa uljem na pari i prelijte preko rolata. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, secite i poslužite.
POTREBNO JE:
6 jaja
100 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
250-300 gr višanja bez koštica
150 gr šlag krema u prahu
oko 70 gr čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
PRIPREMA:
Penasto umutite žumanca sa šećerom pa dodajte otopljenu mlaku čokoladu. Posebno umutite belanca u čvrst šam pa lagano (nemojte mikserom) sjedinite sa žumancima. Sipajte smesu u pravougaoni pleh cca (32x23cm), koji ste predhodno obložili pek papirom. Pecite oko 10-15' (zavisno od rerne na 200 st. Ispečenu koru izvadite iz pleha.
U međuvremenu umutite šlag po uputstvu sa kesice, premažite preko kore, poređajte višnje i odmah pažljivo uvijte u rolat. Otopite čokoladu sa uljem na pari i prelijte preko rolata. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, secite i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар