субота, 25. фебруар 2012.

Holandske ružice

            Već dugo planiram da napravim neke ružice, imam dve-tri verzije recepta, pa sam se ipak odlučila za ove, a drugi put ću isprobati neku drugu verziju, možda će mi se više sviđati.
Potrebno je:
2 jaja
200 gr kristal šećera
100 gr prah      "
oko 350 gr brašna
3/4 l mleka
oko 200 gr oraha
100 gr putera (ja sam margarin)
malo kvasca
2 vanilin šećera i
Priprema:
             Zamesite mekše testo od jaja, 2 kašike šećera, šolje mleka, kvasca i brašna po potrebi. Ostavite testo da odstoji na toplom mestu oko pola sata.
             Posebno umutite puter, šećer u prahu i mlevene orahe.
             Rastanjite testo u koru debljine 1/2 cm, premažite nadevom i uviti u rolnu širine oko 5 cm. Od jedne kore se dobiju dve rolne. Secite na komade oko 2cm debljine, ređajte u podmazan pleh tako što će jedna sečena strana biti na plehu a druga gore. Ružice ređajte udaljene jedna od druge, jer će prilikom pečenja narasti. Stavite ružice u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite.
             Za to vreme skuvajte mleko sa kristal šećerom i vanilin šećerom, pa prelijte upola pečene ružice. Vratite ih u rernu i pa ih dopecite.
           
 
            

7 коментара:

  1. Ijao, obozavam Kanelbular-e! Ja pravim samo sa secerom i cimetom bez oraha, ali su tvoji bas dobri! Mozes experimentirati sa zacinima, kakaoom, secernim prelivima...super su kako god!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam ružice!Vidiš svako ima svoj naziv.Ja ih vodim pod nazivom "bakine ružice"jer sam recept dobila od jedne bake.Mislim da sve ide kao kod tebe(teka mi je kod kćerke-jer je ona sad preuzela kuhanje i pečenje,sve joj ide super).Ma obožavam ružice,na sve načine.

    ОдговориИзбриши
  3. jako volim ružice ali ih dosad nisam prelivala mlekom,baš ću da probam ovako kao ti :))i sa orasima.

    ОдговориИзбриши
  4. ove ružice jako volim , super si ih napravila, odlično izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  5. Super su pogptovu uz kuvanu rakiku na minus 10 stepeni

    ОдговориИзбриши
  6. Dobre stare holandse ruzice i ja ih pravim samo sto ih prelijem mlekom sa rastopljenim srcerom vanilom i kakaom i vratim jos malo u iskljucenu rernu da povuku preliv mozete da probate prijatno

    ОдговориИзбриши