Evo jedne sočne i ukusne pite sa kombinacijom jabuke i šargarepe koja će se svideti svakom ko je bude probao. Ja često kombinujem sastojke i tako dobijem neki novi ukus pite a inače volim da pravim kako slane, tako i slatke pite sa gotovim korama...
POTREBNO JE:
400-500 gr gotovih kora za pitu
2 jabuke
1 veća šargarepa
5-6 kašika šećera
po ukusu cimeta
Smesa za premaz:
1 čaša jogurta
2 jajeta
1/2 čaše ulja
1 vanilin šećer
Žicom lagano umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte jogurt i ulje pa ponovo sve lagano umutite.
Oljuštite jabuke i šargarepu pa ih izrendajte i stavite u sud. Dodajte šećer i cimet i promešajte.
Pleh u kome ćete peći pitu, podmažite uljem pa stavite jednu koru, premažite je sa 3-4 kašike pripremljene smese, stavite drugu koru i nju premažite smesom, pa stavite treću koru preko koje rasporedite deo fila pripremljenog fila od jabuka i šargarepe. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru poprskajte uljem. pa pitu isecite na željene komade.
Pecite je u zagrejanoj rerni na 180 st oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrijte je krpom da malo omekša gornja kora pa je poslužite.


Нема коментара:
Постави коментар