субота, 13. децембар 2025.

Pivarice (kiflice sa pivom)

    Kad god imam pivo, volim da ga iskoristim za ove starinske posne kolače jer su laki za pripremu a i namirnice nisu zahtevne. Ukusne i sočne, prosto se tope u ustima.Ovom prilikom sam pravila i ove ružice sa pivom i lešnikom, ali sam malo izmenila recept u odnosu na ovaj...

POTREBNO JE: 
500 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
2 dl ulja
3 dl piva
Sirup: 
500 gr šećera
5 dl vode
1 kesica vanilin šećera
Još: 
kokosovo brašno
mleveni plazma keks
    Stavite šećer u sud i lagano ga otapajte dok ne dobije svetlu karamel boju a zatim dodajte vodu i vanilin šećer i kuvajte toliko da bne bude ni suviše gust, ni suviše redak.
Umesite testo od brašna, praška za pecivo, ulja i piva pa ga podelite na tri jednaka dela u obliku lopte.
Svaku loptu oklagijom razvucite u krug, pa ga isecite na osam trougla. Svaki trougao urolajte u obliku kiflice pa ih redjajte u uljem podmazan pleh. Isto uradite i sa ostale dve lopte testa.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180-200 st. do pola sata (zavisno od rerne), tj. dok ne porumene.
Ispečene pivarice (kiflice) stavljajte u mlak sirup po minut-dva pa ih uvaljajte u kokosovo brašno i mleveni keks (naravno, možete po želji i u mlevene orahe).
Poslužite ih hladne a dobre su i nakon nekoliko dana.
PS. Ukoliko pivarice želite da budu baš posne, onda koristite posni plazma keks)...



Нема коментара:

Постави коментар