U zadnje vreme sam počela, zbog velikih vrućina, da što manje pohujem i pržim na ulju, već to isto gurnem u rernu i, em' je zdravije, em' se ne oseća miris prženog u kući, em' se uštedi na ulju. A u ukus ćete se uveriti, ukoliko sami isprobate...
Potrebno je:
150 gr mlevenog mesa (ja sam koristila juneće)
2 jaja
1 tikvica
1 paradajz
1/2 pr. za pecivo
1-2 čena belog luka
2-3 kašike prezle
brašna po potrebi i
so, ml.biber i peršun
Priprema:
Operite tikvicu i izrendajte (ukoliko je mlada nemojte ljuštiti). U sud stavite ml. meso, rendanu tikvicu, rendan paradajz, jaja, pecivo, seckan peršun, seckan beli luk, so i biber.
Sve sastojke izmešajte kašikom, dodajte prezle i brašna onoliko koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa. Sve ponovo izmešajte.
Vadite dobijenu smesu kašikom i stavljajte na uljem podmazan pleh. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 250 st. oko desetak minuta, potom smanjite i pecite još dvadesetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Služite toplo uz sezonsku salatu npr.pečene obelolučene paprike...
Potrebno je:
150 gr mlevenog mesa (ja sam koristila juneće)
2 jaja
1 tikvica
1 paradajz
1/2 pr. za pecivo
1-2 čena belog luka
2-3 kašike prezle
brašna po potrebi i
so, ml.biber i peršun
Priprema:
Operite tikvicu i izrendajte (ukoliko je mlada nemojte ljuštiti). U sud stavite ml. meso, rendanu tikvicu, rendan paradajz, jaja, pecivo, seckan peršun, seckan beli luk, so i biber.
Sve sastojke izmešajte kašikom, dodajte prezle i brašna onoliko koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa. Sve ponovo izmešajte.
Vadite dobijenu smesu kašikom i stavljajte na uljem podmazan pleh. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 250 st. oko desetak minuta, potom smanjite i pecite još dvadesetak minuta, tj. dok ne porumeni.
Služite toplo uz sezonsku salatu npr.pečene obelolučene paprike...
Ova kombinacija je dobra za vrućinu Zoro!
ОдговориИзбришиSuper su mi ove ljetne polpetice
ОдговориИзбришиDopada mi se recept, isprobaću ga sigurno! Hvala ti!
ОдговориИзбришиHvala, hvala ♥
ОдговориИзбриши