субота, 29. април 2023.

Podvarak iz rerne

     Podvarak je moje omiljeno jelo od kiselog kupusa. Verujem da ga većina sprema tako što ga najpre dinsta na šporetu a kasnije zapeče u rerni a ja sam ga odmah "gurnula" u rernu i oduševila sam se koliko je ukusan...👌😋
POTREBNO JE: 
1 veća glavica kiselog kupusa
oko 500 gr svinjskog mesa
oko 300 gr suvih rebara ili suvog mesa
(po želji suve slanine)
1 veća glavica crnog luka
3-4 lista lovora
2 kašike masti
po ukusu mlevenog bibera
2 kašičice aleve paprike
PRIPREMA: 
Glavicu kiselog kupusa iseckajte (ukoliko je kupus dosta slan i kiseo operite ga u hladnoj vodi).
Svinjsko meso i suva rebra ili suvo meso isecite na željene komade a crni luk sitno iseckajte.
U tepsiju ili pliću šerpu stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite alevom paprikom i biberom a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti.
Sve prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 st. da se peče.
Pecite najmanje 1 h pa sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, slobodno dolijte još malo vode. Probajte kupus i ukoliko je mekan, možete ga izvaditi iz rerne i poslužiti. Ja sam ispekla i proju i poslužila je uz podvarak...


Нема коментара:

Постави коментар