2 lista manje oblande
150 gr šećera
1,5 dl vode
125 gr margarina
200 gr kikirikija
(pečenog neslanog)
150 gr posnog keksa
50 + 100 gr posne čokolade
PRIPREMA:
U sud sipajte vodu, dodajte šećer i kuvajte 2-3 min. pa dodajte margarin i 50 gr čokolade. Mešajte dok se sve otopi i sjedini pa sud sklonite sa vatre. U to dodajte sitno seckan ili izblendiran kikiriki (malo ostavite za posipanje odozgo) i keks (pola mleveni a pola sitno izlomljen). Sve dobro izmešajte pa još vruće nanesite na list oblande.
Pokrijte drugim listom oblande i dobro pritisnite da se zalepi. Preko oblande stavite neku dasku ili sl.
Kada se oblanda ohladi preko nje stavite glazuru (100 gr čokolade i 3 kašike ulja otopite na pari).
Preko glazure pospite seckan kikiriki.
Oblandu stavite u frižider da se glazura stegne, pa je secite na željene štangle ili kocke pa je poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар