Ova preukusna posna poslastica je moja modifikacija recepta http://zorinirecepti.blogspot.com/2023/02/snezne-kolibe.html a nazvala sam je voćnom kolibom zbog dodavanja višanja koje su joj dale poseban osvežavajući ukus...
Za voćnu smesu:
100 gr višanja bez koštica
100 ml + 50 ml vode
3 pune kašike šećera
1 puna kašika gustina
50 gr kokosa
Za tamnu smesu:
100 gr. posnog mlevenog keksa
30 gr prah šećera
1 kesica vanile
1 puna kašika kakaoa
50 gr margarina
PRIPREMA:
Izblendirajte ili ispasirajte višnje (ja sam koristila iz zamrzivača). Gustin rastvorite u 50 ml vode.
U sud prokuvajte 50 ml vode sa šećerom i ispasiranim višnjama pa dodajte rastvoren gustin.
Kuvajte još 2-3 minuta pa dodajte kokos. Sve dobro izmešajte pa sklonite sa vatre.
U drugi sud stavite mleveni keks, prah šećer, vanilu i kakao. Izmešajte pa u to dodajte otopljen margarin i sve dobro sjedinite.
U otvor cediljke za limun stavite streč foliju pa je do polovine utisnite tamnu smesu a zatim preko nje utisnite i voćnu smesu. Okrenite cediljku tako da dole bude tamna smesa a gore voćna.
Na vrhu kolibe stavite po 1 višnju.
Нема коментара:
Постави коментар