Potrebno je:
oko 700 g svežih šljiva
2 jaja
2 kašike kakaoa
1/2 kesice peciva
kašičica sode bikarbone
oko 700 g svežih šljiva
2 jaja
240 g šećera
150 g margarina2 kašike kakaoa
1/2 kesice peciva
kašičica sode bikarbone
1 vanila, malo cimeta
130 g brašna1 dl mleka
1 kesica šlag pene
Priprema:
Po dnu okruglog pleha (tepsije) pospi 120 g šećera i preko njega rasporedi šljive, kojima ste predhodno izvadili koštice i posuli cimetom. Peci u rerni dok se šećer ne otopi (karamelizuje).
Za to vreme umuti jaja sa ostatkom šećera, dodaj rastopljen margarin, brašno pomešano sa kakaom, pecivom i soda bikarbonom. Na kraju dodaj i vanilin šećer i mleko.
Izvadi šljive iz rerne, preko njih sipaj pripremljenu smesu, vrati u rernu i peci još 45 min. na 150 stepeni.
Kada se ispeče, izvadi iz rerne i posle nekoliko minuta okreni kolač na tacnu za služenje.
Ja sam kolač prelila rastopljenom čokoladom (a ne mora) i odozgo sam stavila šlag.
Posljednja fotka me podsjetila na planine prekrivene snijegom ;-)
ОдговориИзбришиIh jos da mogu ovde da andjem sljive:( Dakle fantasticno izgleda.Zar nije cudno bas kad nema uvek nam se jede;)
ОдговориИзбришиOvo je bas dobro, cula sam za okrenuti kolac od jabuka, ali od sljiva nikada.
ОдговориИзбришиOvo je novo za mene, nisam nista slicno pravila, a bas imam sljivaaaaa... Belezim u svakom slucaju. Pozdrav
ОдговориИзбришиHvala na lepim komentarima drage moje devojke!
ОдговориИзбриши