среда, 10. септембар 2014.

Dvobojni kolač sa višnjama

POTREBNO JE:
4 jaja
200 gr margarina
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1 dl jogurta
270 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakao praha
300-400 gr višanja
100 gr čokolade
PRIPREMA:
             Penasto umutite margarin sa šećerom i vaniliom pa dodajte 1 po 1 jaje neprestano muteći mikserom. Zatim dodajte jojurt i na kraju lagano umešajte brašno sa kakaom.
           Više od polovine smese rasporedite na četvrtast ili pravougaoni pleh obložen pek papirom. Preko rasporedite očišćene višnje.
          U ostatak smese dodajte kakao i sve dobro sjedinite. Premažite preko višanja a odozgo iseckajte čokoladu.
         Kolač pecite oko 30 minuta na umerenoj temperaturi. Kada se ohladi secite na željene komade.





2 коментара:

  1. Super sa visnjama.Imam tri male sadnice nema još višanja pa se snalazimo sa uvoznim iz tegle.Inače na Novom Zelandu nemamo plantaže višanja.Ove sam na jedvite jade uvezla iz Australije i srećom su se priimile!

    ОдговориИзбриши
  2. Mi imamo u bašti, baš ih dosta koristim, ali ove godine ih je bilo manje nego prošle. Rodiće i tvoje sadnice pa nećeš morati da ih uvoziš...

    ОдговориИзбриши