POTREBNO JE:
4 jaja
200 gr margarina
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1 dl jogurta
270 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakao praha
300-400 gr višanja
100 gr čokolade
PRIPREMA:
Penasto umutite margarin sa šećerom i vaniliom pa dodajte 1 po 1 jaje neprestano muteći mikserom. Zatim dodajte jojurt i na kraju lagano umešajte brašno sa kakaom.
Više od polovine smese rasporedite na četvrtast ili pravougaoni pleh obložen pek papirom. Preko rasporedite očišćene višnje.
U ostatak smese dodajte kakao i sve dobro sjedinite. Premažite preko višanja a odozgo iseckajte čokoladu.
Kolač pecite oko 30 minuta na umerenoj temperaturi. Kada se ohladi secite na željene komade.
4 jaja
200 gr margarina
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1 dl jogurta
270 gr brašna
1 pr. za pecivo
2 kašike kakao praha
300-400 gr višanja
100 gr čokolade
PRIPREMA:
Penasto umutite margarin sa šećerom i vaniliom pa dodajte 1 po 1 jaje neprestano muteći mikserom. Zatim dodajte jojurt i na kraju lagano umešajte brašno sa kakaom.
Više od polovine smese rasporedite na četvrtast ili pravougaoni pleh obložen pek papirom. Preko rasporedite očišćene višnje.
U ostatak smese dodajte kakao i sve dobro sjedinite. Premažite preko višanja a odozgo iseckajte čokoladu.
Kolač pecite oko 30 minuta na umerenoj temperaturi. Kada se ohladi secite na željene komade.
Super sa visnjama.Imam tri male sadnice nema još višanja pa se snalazimo sa uvoznim iz tegle.Inače na Novom Zelandu nemamo plantaže višanja.Ove sam na jedvite jade uvezla iz Australije i srećom su se priimile!
ОдговориИзбришиMi imamo u bašti, baš ih dosta koristim, ali ove godine ih je bilo manje nego prošle. Rodiće i tvoje sadnice pa nećeš morati da ih uvoziš...
ОдговориИзбриши