среда, 18. октобар 2017.

Torta Rada

               Ova kremasta i ukusna torta je veoma izdašna, pa je samim tim pogodna za veći broj osoba. Svakako vam je od srca preporučujem.

POTREBNO JE:
original recept
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika ml. oraha
1 kašika brašna
1 kašičica pr. za pecivo
2 kašike ulja
Za krem: :
1,5 l mleka
3 pudinga od vanile
4 kašike brašna
500 gr margarina ili putera
(a može i pola-pola)
350 gr prah šećera
2 kesice vanile
100 gr čokolade za kuvanje
150 gr ml. oraha
150 gr ml. keksa
100 gr kokosa
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
po želji čokolade
PRIPREMA:
             Za kore mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte žumancxa i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa pecivom. Sipajte smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm za torte koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 180-200 st. oko pola sata (zavisno od rerne). Proverite čačkalicom ako je suva kora je pečena.
             Za krem u 3 dl mleka rastvorite puding i brašno a ostatak mleka stavite da provri. Sipajte rastvoren puding u provrelo mleko i skuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne stvori kora na površinu. Posebno umutite margarin sa prah šećerom i vanilom dok ne postane penasto pa ga dodajte kašiku po kašiku u ohlađen krem sve vreme muteći mikserom. Krem podelite na 4 dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu, u drugi ml. orahe u treći ml. keks i u četvri kokos. Svaki deo posebno dobro umutite mikserom.
             Ohlađenu koru presecite na dva dela pa prvu koru stavite u kalup sa obručem u koji ste pekli koru, preko nje stavite krem sa keksom, preko krem sa kokosom, zatim stavite drugu koru, pa preko nje krem sa orasima i na kraju krem sa čokoladom. Ovako složenu tortu ostavite u frižider nekoliko časova a zatim skinite obruč i tortu odozgo ukrasite po želji šlagom i nožem seckanom čokoladom.
              PS. Umesto jedne deblje kore možete ispeći dve tanje od po 3 jaja...










2 коментара:

  1. Zorice super je torta, sva kremasta.U ukus njen ne sumnjam,mmm....Pozdrav draga!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala mila puno, zaista je fenomenalna, prosto se topi u ustima. Pozdrav i tebi!

      Избриши