Svi koji vole banane zavoleće i ovu brzu nepečenu tortu koja svojom sočnom i kremastom strukturom zaslužuje svoje mesto ukusnih voćnih torti...
POTREBNO JE:
Za podlogu;
300 gr keksa
100 gr margarina
50 gr čokolade za kuvanje
3 kašike prah šećera
po potrebi mleka
Za krem:
5 dl mleka
5 kašika šećera
3 žumanaca
2 pune kašike gustina
1 kašika brašna
1 vanilin šećera
50 gr čokolade i
125 gr margarina
I još:
5 banana i
2 kesice šlaga
Otopite čokoladu, šećer i margarin na laganoj vatri pa dodajte mleveni keks, vanilin šećer pa sve dobro izmešajte sa dodatkom mleka. Smesa ne treba biti isuviše tvrda. Preručite je na tacnu za služenje i dobro izravnajte.
Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte gustin i brašno pa sve izmešajte sa 2 dl mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa dodajte predhodnu smesu. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte čokoladu. Kada se čokolada istopi sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Na podlogu poređajte cele oljuštene banane pa preko njih stavite krem.
Celu tortu ukrasite umućenim šlagom, dobro je ohladite i poslužite.
POTREBNO JE:
Za podlogu;
300 gr keksa
100 gr margarina
50 gr čokolade za kuvanje
3 kašike prah šećera
po potrebi mleka
Za krem:
5 dl mleka
5 kašika šećera
3 žumanaca
2 pune kašike gustina
1 kašika brašna
1 vanilin šećera
50 gr čokolade i
125 gr margarina
I još:
5 banana i
2 kesice šlaga
Otopite čokoladu, šećer i margarin na laganoj vatri pa dodajte mleveni keks, vanilin šećer pa sve dobro izmešajte sa dodatkom mleka. Smesa ne treba biti isuviše tvrda. Preručite je na tacnu za služenje i dobro izravnajte.
Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte gustin i brašno pa sve izmešajte sa 2 dl mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa dodajte predhodnu smesu. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte čokoladu. Kada se čokolada istopi sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Na podlogu poređajte cele oljuštene banane pa preko njih stavite krem.
Celu tortu ukrasite umućenim šlagom, dobro je ohladite i poslužite.
Hvala ti na preporuci. Sve pohvale za post. :)
ОдговориИзбриши