петак, 6. септембар 2019.

Vanila krem torta

         Ova lagana kremasta torta svojim fantastičnim ukusom nikog ne ostavlja ravnodušnim. Moram priznati da sam ja ljubitelj ovakvih poslastica koje se prosto tope u ustima 😋


POTREBNO JE:
Za koru:
6 belanaca
15 kašika šećera
1 ravna kašika gustina
1 kašičica sirćeta ili limuna
Za vanil krem:
5 dl mleka
6 žumanaca
6 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 vanilin šećera
125 gr margarina
Za braon krem:
100 gr krem šlaga od čokolade
1,5 dl mleka
2 štangle čokolade za kuvanje
I još:
2 štangle čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
            Dobro uutite belanca uz dodavanje šećera i na kraju dodajte gustin i sok od limuna ili sirće. Na pravougaoni pleh stavite pek papir, izručite umućena belanca, razmažite špatulom i pecite koru u rerni zagrejanoj na 200 st. desetak minuta pa smanjite na 180. st. i pecite još oko sat vremena. Izvadite koru iz rerne, ohladite, skinite pek papir i presecite je uzdužno na dva dela.
            Dok se kora peče napravite vanil krem tako što ćete lagano umutiti žumanca, šećer, vanilu, brašno i gustin sa postepenim dodavanjem mleka i sve to stavite da se kuva dok krem ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite ga sa šporeta i u mlak krem dodajte margarin sobne temperature. Mutite mikserom dok krem ne postane penast.
             Za braon krem mikserom umutite krem šlag sa mlekom i dodajte otopljenu, mlaku čokoladu.
             Na tacnu za služenje stavite prvu koru, premažite je vanil kremom, stavite drugu koru pa celu tortu premažite braon kremom. Preko braon krema narendajte čokoladu. Tortu dobro ohladite i poslužite.












Нема коментара:

Постави коментар