уторак, 17. септембар 2019.

Čoko torta sa malinama

           Fenomenalna kremasta torta koja će Vas osvojiti na prvi zalogaj jer spoj čokolade i maline daju joj poseban ukus 👌

 POTREBNO JE:
Za koru:
6 jaja
7 kašika šećera
4 kašike brašna
2 pune kašike kakaoa
2 kašičice pr. za pecivo
2 kašike ulja
Za krem:
7 dl mleka
3 kašike šećera
2 pudinga od čokolade
50 gr čokolade za kuvanje
100 gr margarina
Za žele od malina:
4 dl vode
400 gr malina (ja sam koristila
iz zamrzivača)
5 kašika šećera
2 kašike gustina
1 kesica želatina
I još:
100 gr krem šlaga od čokolade
2 dl mleka
PRIPREMA:
           Umutite jaja sa šećerom dok se šećer ne rastopi pa dodajte ulje i mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Sve lagano izmešajte pa izrućite na veći pravougaoni pleh koji ste prekrili pek papirom. Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 15-20 min. (zavisno od rerne). Ispečenu koru izvadite, ohladite i presecite dva puta  tako da dobijete 3 kore.
           Posebno skuvajte puding po uputstvu na kesici (dodajte šećer u mleko ukoliko želite slađe) i u vruć puding stavite čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi pa sklonite sa vatre. U mlak krem dodajte margarin  i sve zajedno umutite mikserom da postane kremasto.
           Za žele od malina najpre rastvorite želatin u 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
Posebno stavite maline, vodu i šećer i kuvajte nekoliko minuta pa dodajte gustin rastvoren u malo hladne vode. Kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, sklonite i dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi. Ostavite da se ohladi.
            Posebno umutite šlag krem sa mlekom.
            Na tacnu za tortu stavite prvu koru, premažite je tanjim slojem želea od malina pa preko njega pažljivo nanesite polovinu krema...preko krema stavite drugu koru, premažite slojem želea i preko njega ostatak krema... preko njega stavite treću koru i nju premažite ostatkom želea od malina.
            Tortu ukrasite umućenim šlagom po želji. Otavite je da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.






Нема коментара:

Постави коментар