четвртак, 26. септембар 2019.

Rupičasti voćni kolač

           Ovaj interesantan i osvežavajući kolač možete napraviti i sa drugim pasiranim voćem, jer ćete svakako uživati u njegovom ukusu...

POTREBNO JE:
3 jaja
1 šolja šećera
1 vanilin šećer
1/2 šolje ulja
1 1/2 šolje brašna
1/3 šolje mleka
1 pr. za pecivo
oko 300 gr malina
3 dl vode i 1 dl
1 puding od vanile
oko 50 gr rendane čokolade
PRIPREMA:
            Umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa kada se šećer otopi dodajte ulje, mleko i na kraju brašno sa pr. za pecivo. Lagano sjedinite da se dobije kompaktna smesa. Manji pravougaoni pleh podmažite uljem i pospite brašnom, sipajte smesu i pecite u zagrejanu rernu na 180 st. oko pola sata, zavisno od rerne (proverite čačkalicom). Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pa je izbušite drškom varjače.
             U sud stavite predhodno propasirane (izblendirane) maline, šećer i 3 dl vode i kuvajte oko 5 minuta. Posebno rastvorite puding u 1 dl vode pa ga zakuvajte u maline. Sklonite sa vatre i sipajte preko izbušenog patišpanja, vodeći računa da fil uđe u otvore.
              Preko ohlađenog kolača narendajte čokoladu. Prijatno!
         



Нема коментара:

Постави коментар