уторак, 20. октобар 2020.

Boranija sa suvim rebrima

           Boraniju obožavam ali najčešće je, moram priznati spremam na ovaj način. Obavezno u nju dodajem nešto suvo (jer joj daje poseban šmek) i obavezno parafajz koji joj daje blagi kiselkasti ukus. Obavezno probajte i verujem da će vam se dopasti taj izuzetan ukus...
POTREBNO JE: 
oko 400 gr suvih rebara
500 gr boranije
1 kašika masti
2 šargarepe
1 paradajz ili
4-5 kašika paradajz soka
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
po želji suvog začina
1 puna kašika brašna
1 kašika aleve paprike
peršunov list
PRIPREMA: 
           U odgovarajuću šerpu na masti propržite sitno seckani crni luk i šargarepu isečenu na kolutove pa dodajte suva rebra i isečenu boraniju pa dinstajte nekoliko minuta uz mešanje. Zatim dodajte paradajz isečen na kockice, brašno, alevu papriku i nakon još minut dinstanja dodajte vodu onoliko koliko je potrebno da prekrije svo povrće u šerpi. Ostavite malo otklopljeno (da ne iskipi) da se kuva oko pola sata. Po potrebi dodajte još vode, zatim posolite, pobiberite, začinite suvim začinom, dodajte beli luk i na kraju seckan peršun. Kuvajte sve dok boranija ne omekša, sklonite sa vatre i toplo jelo poslužite uz sezonsku salatu po vašem izboru.

Нема коментара:

Постави коментар