субота, 19. фебруар 2011.

ZAPEČENO PILEĆE BELO MESO

                        Kada mi ostanu neiskorišćene pileće grudi, često od njih spremim nešto odokativno, pa sam to uradila i ovog puta, te sam uz dodatak krompir pirea, a naravno i supe iz kesice imala brz i ukusan ručak.
            Potrebno je:
            2 pileća bela mesa
            oko 250 g suve plećke (može suvi vrat ili sl.)
            oko 150 g kačkavalja (može parmezan)
            kisela pavlaka
            vegeta, so, biber i
            malo ulja ili margarina
            Priprema:
            Meso isecite na tanje šnicle, malo izlupajte, posolite i pobiberite i kratko propržite na sasvim malo ulja ili margarina. U vatrostalnu posudu stavite polovinu pilećeg mesa, preko poređajte suvo meso i preko ostatak pilećih šnicli. Posuti vegetom i sve premazati kiselom pavlakom. Preko pavlake narendati kačkavaj i stavite u zagrejanu rernu dok ne porumeni (oko pola sata).

8 коментара: