уторак, 1. март 2011.

ŠTANGLE SA KEKSOM I VIŠNJAMA

               Potrebno je:
               200 gr šećera
               2 dl mleka
               400 g keksa
               250 g margarina
               100 g mlevenih lešnika
               100 g suvog grožđa
               250 višanja
               100 g čokolade
               Priprema:
               U šerpu otopi šećer, pa kad se karamelizuje sipaj mleko i pusti da vri (dok se ne rastopi sav  šećer). Dodaj 200 g margarina, mlevenu plazmu, mlevene lešnike, suvo grožđe i sve lepo sjedini. Na kraju dodaj i očišćene višnje pa rukama rastanji u obliku pravougaonika. Odozgo stavi preliv od čokolade, 50 g margarina i malo ulja. Kada se sve dobro ohladi i stegne, seci kolač na željene štangle.
                Po ovom receptu možete praviti i tortu, s tim da umesto preliva od čokolade, stavite šlag.                    

6 коментара: