уторак, 17. јул 2012.

Bonžita sa kikirikijem

        Često pravim bonžite na razne načine, a ovom prilikom sam isprobala da umesto oraha koristim kikiriki i obzirom na vrućine, ovaj dezert je tako brzo zadovoljio naše potrebe za nečim slatkim a i zdravim.

Potrebno je:
150 gr čokolade za kuvanje
4-5 kašike šećera
100 gr margarina
7 kašike meda
150 gr kikirikija ( neslanog )
50 gr susama i
50 gr kornflexa
Priprema:
            U sud stavite margarin, šećer, med i čokoladu i ostavite da se otopi. Ubacite seckan, predhodno prepečen sirovi kikiriki, i kratko propržen susam (na suvom tiganju). Ostavite da se sve sjedini mešajući varjačom i na kraju dosajte kornflex. Sklonite sa vatre i  nakon 2-3 minuta uzimajte kašičicom od mase i stavljajte u papirne korpice ili na uljem podmazan pleh, poslužavnik i sl.


          Uživajte u izvanrednom ukusu koji zbog kikirikija podseća na snikers.

2 коментара: