понедељак, 25. март 2013.

Ledeno nebo

                 Ovaj ukusan dezert se razlikuje od ostalih, pod tim nazivom, zbog tamne kore kojoj poseban ukus daje neskvik i zato vam ga od ♥ preporučujem...
Potrebno je:
Za koru:
5 belanaca
5 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
2 dl mleka
3 kašičice neskvika ili neskafe
Za krem:
5 žumanaca 15 kašike šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
8 dl mleka
100 gr margarina
I još:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
              
         Umutite belanca sa šećerom u čvrst šam pa lagano umešajte brašno pomešano sa pecivom i kakaom. Masu sipajte u pleh podmazan uljem i posut brašnom i ispecite koru. U sud stavite mleko sa neskvikom ili nes kafom da provri i prelijte preko ispečene kore. Ostavite da se kora dobro ohladi.
         U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i puding i sve izmešajte sa 1 dl mleka. Preostalo mleko stavite da provri, dodajte predhodnu masu i skuvajte krem. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro sjedinite mikserom.
          Preko kore premažite ohlađen krem a preko krema stavite ulupanu slatku pavlaku.


    2 коментара:

    1. ...ledeno nebo volim, ali nikad ga nisam radila...uvijek sam preskočila taj recept... baš si me podsjetila da bih možda i mogla sutra, dječaci su mi doma, a danas su vikali kako bi nešto slatko, a puding mi se povlači po ormariću već mjesec dana... lijep pozdrav... ;)

      ОдговориИзбриши
      Одговори
      1. Ovo je zaista jednostavan, jevtin i kremast kolač, ja sam ga prvi put spremala i svima se dopao...

        Избриши