уторак, 1. октобар 2013.

Kašasti sok od vinogradskih bresaka

               Vinogradske breskve (praske) imaju svoj poseban miris i ukus pa sam ih zato upotrebila za ovaj izuzetan gust, kašasti sok i obzirom da su neprskane, toplo vam preporučujem da ga napravite svojoj deci, unucima a naravno i vama jer je bez konzervansa i raznoraznih veštačkih dodataka, bez kojih kupovni sokovi ne mogu biti. Ja sam imala bele breskve a ukoliko vi imate žute, boja soka će biti još bolja...
Potrebno je:
2 kg vin. breskvi
1/2 kg šećera
1 limontus
1 litar vode
Priprema:
             Breskve operite i stavljajte na minut-dva u ključalu vodu, vadite i stavljajte u hladnu. Na taj način će se kožica takoreći sama skinuti sa njih. Kada ste završili sa tim, izvadite im koštice i ispasirajte ih. Ja sam to radilu pomoću blendera ili kako to obično radite.
            U manjem loncu stavite šećer i litar vode i pustite da provri. Sada u to ubacite ispasirano voće i sve to zajedno neka vri 2-3 minura. Dodajte limontus izmešajte i sklonite sa vatre.
            Za to vreme pripremite dobro oprane flaše, zagrejte ih (ja to radim u rerni) i u njih pomoću levka sipajte gotov sok. Dobro zatvorite flaše, ušuškajte ih i ostavite da se postepeno hlade. Potpuno hladne flaše ostavite na hladnom mestu (frižideru i sl.)
           PS. Ukoliko želite da vam je sok manje sladak, možete u čašu dodati i malo obične ili kisele vode.

          
        

Нема коментара:

Постави коментар