Ova plava riba je pravo bogatstvo Omega-3 masne kiseline i zato se svima preporučuje kao izuzetno zdrava namirnica a pogotovu onima koji imaju problema sa holesterolom, dijabetesom i sl...
Kod mene je često na jelovnilu a ovom prilikom sam je ovako spremala. Brzo i jednostavno a ukusno...
Potrebno je:
3 skuše
3-4 krompira
1 veći paradajz
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
čen belog luka
so, biber, suvi začin i
ulje (maslinovo ili suncokretovo)
PRIPREMA:
Skuše očistite od utrobe, operite hladnom vodom, posolite i pobiberite. Krompir oljuštite i isecite na komade. Šargarepu očistite, operite i isecite na kolutove. Crni luk očistite i isecite na komade.
Paradajz operite i isecite na kriške. Svo povrće stavite u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite i pospite sa malo suvog začina. Ubacite i čen belog luka isečen na 2-3 dela.Stavite i malo seckanog peršuna.
Preko povrća poređajte skušu koju ste isekli na komade. Sve polijte uljem, pokrijte folijom ili vatrostalnim poklopcem i stavite u rernu da se peče oko 40 min. na 200 stepeni.
Toplo jelo sevirajte sa limunom. PRIJATNO!
Kod mene je često na jelovnilu a ovom prilikom sam je ovako spremala. Brzo i jednostavno a ukusno...
Potrebno je:
3 skuše
3-4 krompira
1 veći paradajz
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
čen belog luka
so, biber, suvi začin i
ulje (maslinovo ili suncokretovo)
PRIPREMA:
Skuše očistite od utrobe, operite hladnom vodom, posolite i pobiberite. Krompir oljuštite i isecite na komade. Šargarepu očistite, operite i isecite na kolutove. Crni luk očistite i isecite na komade.
Paradajz operite i isecite na kriške. Svo povrće stavite u vatrostalnu činiju, posolite, pobiberite i pospite sa malo suvog začina. Ubacite i čen belog luka isečen na 2-3 dela.Stavite i malo seckanog peršuna.
Preko povrća poređajte skušu koju ste isekli na komade. Sve polijte uljem, pokrijte folijom ili vatrostalnim poklopcem i stavite u rernu da se peče oko 40 min. na 200 stepeni.
Ribu volim, ali je tako retko spremam...ovo izgleda odlično. Prijatan vam ručak.
ОдговориИзбришиZoko i ja je volim, volim i riblju čorbu a skušu najčešće spremam jer je veoma zdrava...
Избришиodlican recept.I ja volim ribu i vecinom jedemo morsku jel ovde kod nas i nema neke rcne u izobilju.Zoro,htela sam te ensto pitati ali ne vidim nigde tvoju email adresu.pozdrav Dubravka
ОдговориИзбришиHvala Dzoli na komentaru a evo ti moje e-mail adrese pa mi se javi, tj. pitaj me. Pozdrav iz Požarevca!
Избришиzokastajic@gmail.com
odlican recept.I ja volim ribu i vecinom jedemo morsku jel ovde kod nas i nema neke rcne u izobilju.Zoro,htela sam te ensto pitati ali ne vidim nigde tvoju email adresu.pozdrav Dubravka
ОдговориИзбриши