Verujem da svi volimo nešto slano da grickamo uz TV, u društvu sa svojim dragim prijateljima i u raznim drugim situacijama. Ne znam da li ste probali ove zarazne krekere a ukoliko niste predlažem vam da probate. Ja sam pravila dve ture u roku od 3 dana...
POTREBNO JE:
250 gr. brašna
1 kašičica pr. za pecivo
1 kašičica šećera
2-3 kašičice soli
4 kašike semena lana
2 dl mleka
6 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
U odgovarajući sud pomešajte brašno, so, šećer, pecivo i laneno seme pa u to dodajte maslinovo ulje i postepeno mleko. Sve dobro umesite rukama na radnu površinu. Dobijenu kuglu testa uvijte u tanku foliju i stavite u feižider da stoji 20-30 min.
Kuglu testa podelite na dva dela i svaki rastanjite oklagijom u obliku pravougla i secite na željene oblike. Poređajte ih na najveći pleh podmazan margarinom ili uljem a možete i na papir za pečenje.
Krekere pecite u rerni na 230-250 st. oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
Pečene krekere izvadite iz rerne i uživajte u njihovom ukusu, uz pivo i sl.
250 gr. brašna
1 kašičica pr. za pecivo
1 kašičica šećera
2-3 kašičice soli
4 kašike semena lana
2 dl mleka
6 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
U odgovarajući sud pomešajte brašno, so, šećer, pecivo i laneno seme pa u to dodajte maslinovo ulje i postepeno mleko. Sve dobro umesite rukama na radnu površinu. Dobijenu kuglu testa uvijte u tanku foliju i stavite u feižider da stoji 20-30 min.
Kuglu testa podelite na dva dela i svaki rastanjite oklagijom u obliku pravougla i secite na željene oblike. Poređajte ih na najveći pleh podmazan margarinom ili uljem a možete i na papir za pečenje.
Krekere pecite u rerni na 230-250 st. oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
Pečene krekere izvadite iz rerne i uživajte u njihovom ukusu, uz pivo i sl.
Нема коментара:
Постави коментар