Čokoladna torta u mojoj modifikovanoj verziji...
POTREBNO JE:
Za koru
3 jaja
1/2 šolje šećera
3/4 šolje brašna
2 šolje jogurta
2 kašike meda
3 kašike kakaoa
150 gr margarina
2-3 štangle čokolade za kuvanje
Za krem
3 jaja
8 kašike šećera
3 štangle čokolade
150 gr margarina (putera)
Za ukrašavanje
šlag
PRIPREMA:
Na laganoj vatri otopite margarin i čokoladu.
Umutite penasto žumanca sa šećerom, dodajte jogurt, med, brašno pomešano sa pecivom i kakaom i sve lagano izmešajte. U to dodajte umućen šam od belanaca i na kraju prohlađenu čokoladu sa margarinom. Sve pažljivo sjedinite (nemojte mutiti mikserom), sipajte u najveći pleh koji imate i koji ste predhodno prekrili papirom za pečenje. Pecite na 190 st. dok se po površini kore ne pojave klobuci (šupljine). Kora iznutra treba biti vlažna i sočna.
Ohlađenu koru presecite uzdužno dva puta, tako da dobijete 3 dugačke kore.
Za krem umutite jaja sa šećerom na pari, dodajte čokoladu i kada dobije dovoljnu gustinu sklonite sa vatre. Ostavite da se prohladi pa dodajte umućen margarin.
Na dugačku tacnu za tortu stavite prvu koru-pa deo krema-drugu koru-deo krema-treću koru-ostatak krema.
Tortu sa strane ukrasite šlagom a odozgo možete staviti sitne čokoladne bombonice ili kao ja sitan čokoladni expandirani pirinač, ili po vašem izboru.
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je tek tada služite.
POTREBNO JE:
Za koru
3 jaja
1/2 šolje šećera
3/4 šolje brašna
2 šolje jogurta
2 kašike meda
3 kašike kakaoa
150 gr margarina
2-3 štangle čokolade za kuvanje
Za krem
3 jaja
8 kašike šećera
3 štangle čokolade
150 gr margarina (putera)
Za ukrašavanje
šlag
PRIPREMA:
Na laganoj vatri otopite margarin i čokoladu.
Umutite penasto žumanca sa šećerom, dodajte jogurt, med, brašno pomešano sa pecivom i kakaom i sve lagano izmešajte. U to dodajte umućen šam od belanaca i na kraju prohlađenu čokoladu sa margarinom. Sve pažljivo sjedinite (nemojte mutiti mikserom), sipajte u najveći pleh koji imate i koji ste predhodno prekrili papirom za pečenje. Pecite na 190 st. dok se po površini kore ne pojave klobuci (šupljine). Kora iznutra treba biti vlažna i sočna.
Ohlađenu koru presecite uzdužno dva puta, tako da dobijete 3 dugačke kore.
Za krem umutite jaja sa šećerom na pari, dodajte čokoladu i kada dobije dovoljnu gustinu sklonite sa vatre. Ostavite da se prohladi pa dodajte umućen margarin.
Na dugačku tacnu za tortu stavite prvu koru-pa deo krema-drugu koru-deo krema-treću koru-ostatak krema.
Tortu sa strane ukrasite šlagom a odozgo možete staviti sitne čokoladne bombonice ili kao ja sitan čokoladni expandirani pirinač, ili po vašem izboru.
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi pa je tek tada služite.
Нема коментара:
Постави коментар