понедељак, 11. новембар 2019.

Kelj sa mlevenim mesom iz rerne

          Iskreno, ja nisam baš ljubitelj ovog zdravog povrća, verujem da nisam jedina ali s'vremena na vreme iskoristim kelj u raznim receptima. Ovo jelo se po ukusu ne razlikuje od sarmica od kelja ali je zasigurno ovo, jednostavniji i brži način pripreme...

POTREBNO JE:
1 glavica kelja
oko 250 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 nepuna šoljica pirinča
2-3 čena belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
1 ravna kašika aleve paprike
po želji peršunovog lista
ulje ili mast
PRIPREMA:
            Odvojte listove kelja, operite ih i blanširajte u vreloj slanoj vodi oko 2-3 minuta. U sud stavite mast ili ulje i sitno seckan crni luk da se malo proprži pa dodajte ml. meso. Pržite sve zajedno oko desetak minuta, pa dodajte predhodno napola probaren pirinač. Posolite i pobiberite, dodajte alevu papriku, seckan beli luk i sve izmešajte.
             Na dnu vaterostalne posude poređajte polovinu listova kelja, preko njih rasporedite fil pa preko njega poređajte ostatak listova kelja i pospite peršunovim listom. Nalijte vodom, odozgo prelijte uljem i stavite u rernu da se peče na 180-200 st. oko pola sata, zavisno od rerne. Jelo poslužite toplo.




Нема коментара:

Постави коментар