Ovo je još jedan od mojih osmišljenih, improvizovanih recepata, od namirnica koje sam imala u kući. Dobila sam fenomenalan kolač, desert, čiji miris i ukus osvaja na prvi zalogaj. Vi, možete smanjiti količine oraha ili lešnika, možete neki od njih izostaviti ali zato povećati količinu keksa. U svakom slučaju, dobićete finu poslasticu...
POTREBNO JE:
Za podlogu:
150 gr mlevenog keksa
150 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenih pečenih lešnika
po potrebi soka od sveže narandže
2 kašike prah šećera
1 tabla čokolade
50 gr margarina
Za krem:
3 žumanceta
100 gr šećera
2 dl soka od sveže narandže
1 dl vode
1 puna kašika gustina
100 gr margarina
2 kašike želatina
Za čokoladni preliv:
3 štangle čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
1 dl vode i
oko 30 gr. margarina
PRIPREMA:
U posudu stavite keks, orahe, lešnik, prah šećer, omekšani margarin sa čokoladom i sve izmešajte uz dodavanje soka po potrebi, dok ne dobijete kompaktnu smesu (kao na slici). Stavite je na odgovarajuću tacnu i dobro rastanjite na debljinu oko 1-1,5 cm.
Želatin rastvorite u 5-6 kašike soka. U poseban sud umutite žumanca sa šećerom, dodajte gustin rastvoren u 1 dl vode, sok i sve zajedno kuvajte uz neprekidno mešanje. Kada krem počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre, dodajte margarin i mutite dok se ne otopi. Zatim dodajte rastvoren želatin i sve zajedno umutite mikserom.
Krem stavite preko podloge i ostavite da se ohladi i stegne.
Za čokoladni preliv, u manju posudu stavite sve navedene sastojke, kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre i prelijte preko krema. Ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa secite na željene kocke i poslužite.
POTREBNO JE:
Za podlogu:
150 gr mlevenog keksa
150 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenih pečenih lešnika
po potrebi soka od sveže narandže
2 kašike prah šećera
1 tabla čokolade
50 gr margarina
Za krem:
3 žumanceta
100 gr šećera
2 dl soka od sveže narandže
1 dl vode
1 puna kašika gustina
100 gr margarina
2 kašike želatina
Za čokoladni preliv:
3 štangle čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
1 dl vode i
oko 30 gr. margarina
PRIPREMA:
U posudu stavite keks, orahe, lešnik, prah šećer, omekšani margarin sa čokoladom i sve izmešajte uz dodavanje soka po potrebi, dok ne dobijete kompaktnu smesu (kao na slici). Stavite je na odgovarajuću tacnu i dobro rastanjite na debljinu oko 1-1,5 cm.
Želatin rastvorite u 5-6 kašike soka. U poseban sud umutite žumanca sa šećerom, dodajte gustin rastvoren u 1 dl vode, sok i sve zajedno kuvajte uz neprekidno mešanje. Kada krem počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre, dodajte margarin i mutite dok se ne otopi. Zatim dodajte rastvoren želatin i sve zajedno umutite mikserom.
Krem stavite preko podloge i ostavite da se ohladi i stegne.
Za čokoladni preliv, u manju posudu stavite sve navedene sastojke, kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, sklonite sa vatre i prelijte preko krema. Ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa secite na željene kocke i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар