Jednostavno, brzo i neverovatno ukusno kremasto i sočno jelo za sve ljubitelje plavog patlidžana...
1 plavi patlidžan
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 paradajz
2 jajeta
2 dl jogurta
1/2 čaše kisele pavlake
po ukusu soli i ml. bibera
po želji lista peršuna
nekoliko kašika ulja
PRIPREMA:
Plavi patlidžan operite i isecite na kockice pa ga posolite, izmešajte i ostavite da pusti sok sa gorčinom. Tada ga stavite u cediljku i nakratko operite pod mlazom hladne vode.
U odgovarajući tiganj ili posudu koja može ići u rernu, stavite ulje, dodajte sitno seckani crni luk i kockice patlidžana pa pržite nekoliko minuta. Potom dodajte sitno seckan paradajz i beli luk, prodinstajte još koji minut dok povrće ne omekša. Pobiberite i dodajte suvi začin i po ukusu soli ali vodite računa da ne presolite, obzirom da je plavi patlidžan već bio posoljen.
Posebno umutite jaja sa jogurom i kiselom pavlakom i time prelijte povrće. Odozgo stavite sitno seckan peršun, stavite u rernu zagrernu na 180-200 st. i pecite još nekoliko minuta, tj. dok se ne uhvati tanka korica na površinu.
Jelo poslužite toplo, mada je podjednako ukusno i hladno. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар