понедељак, 10. јануар 2022.

Snikers torta na moj način

         Postoje razne verzije ove torte i zato sam ja osmislila svoju verziju, po svom ukusu i verujte oduševili su se svi koji su je probali pa čak i oni koji nisu ljubitelji kikirikija 👌😋
POTREBNO JE: 
Za koru:
9 belanaca
12 kašika šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike brašna
100 gr sitno blendiranog kikirikija
Za krem: 
7 dl mleka
desetak karamela
9 žumanaca
180 gr šećera
5 kašika gustina
1 kašika brašna
70 gr čokolade
150 gr margarina
120 gr krupno blendiranog kikirikija
Za dekoraciju: 
kikiriki, čokolada, karamele
PRIPREMA: 
             Za koru umutite belanca u šam uz postepeno dodavanje šećera. Kada se sav šećer istopi, u šam dodajte brašno i kakao, lagano izmešajte špatulom i na kraju dodajte kikiriki. Pecite koru u najvećem pravougaonom plehu koji ste prekrili pek papirom oko dvadesetak minuta na 180 st. (zavisno od rerne).
Ispečenu koru ohladite, skinite pek papir i isecite je uzdužno na 3 dela.
Za krem stavite mleko sa šećerom i iseckanim karamelama da se kuva pa kada se karamele otope u njega dodajte predhodno umućena žumanca sa gustinom i brašnom. Kuvajte sve zajedno dok se ne zgusne, sklonite sa vatre, pokrijte tankom providnom folijom i ostavite da se hladi. U mlak krem dodajte margarin i sve dobro izmiksajte. Trećinu kreme odvojte u zaseban sud i u nju dodajte otopljenu čokoladu a u ostale 2/3 krema dodajte blendiran kikiriki i izmiksajte.
Filovanje: kora-polovina krema sa kikirikijem-kora-krem sa čokoladom-kora- ostatatak krema sa kikirikijem. Odozgo tortu pospite seckanim kikirikijem, rendanom ili seckanom čokoladom i seckanim karamelama.
Tortu dobro ohladite u frižideru pa je poslužite.









Нема коментара:

Постави коментар