среда, 6. децембар 2023.

Nepečena jafa torta

   Evo jedne brze i izuzetno ukusne torte koja će oduševiti sve one koji je budu probali. Lako se priprema a nestaje brzinom svetlosti...
POTREBNO JE: 
Podloga:
300 gr jafa keksa
2 dl mleka
125 gr margarina
3 kašike kakaoa
3 kašike šećera
Krem: 
4 dl mleka
1 kesica pudinga 
sa ukusom karamela
5 kašika šećera
125 gr margarina
5 kašika mlevenog keksa
Još: 
8 celih jafa keksa i
1 kesica šlaga
PRIPREMA: 
    Rukama izdrobite jafa keks i stavite u jednu posudu.
U drugu posudu sipajte mleko, dodajte šećer, kakao i margarin pa sve zajedno prokuvajte a zatim  sipajte u sud sa jafa keksom. Sve dobro izmešajte pa stavite u okrugli kalup sa obručem koji ste predhodno prekrili tankom streč folijom. Dobro rukama izravnjajte pa ostavite da se ohladi i stegne.
Posebno u 2 dl mleka rastvorite puding a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri. U provrelo mleko dodajte puding i sve zajedno kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. Sklonite sa vatre pa dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Na kraju dodajte mleveni keks i sve zajedno umutite mikserom najmanjom brzinom. Pokrijte krem i ostavite da se ohladi.
Ohlađen krem stavite preko podloge pa preko nje poređajte cele komade jafa keksa koji ste predhodno umakali u mleko. Izvadite pažljivo tortu iz kalupa, stavite je na tacnu za služenje. 
Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i ukrasite tortu, stavite je u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.






 

Нема коментара:

Постави коментар