петак, 7. фебруар 2025.

Kolač od kikirikija, keksa i čokolade

     Još jedan moj eksperimentalni kolač koji se ne peče a koji je izuzetno ukusan, što i sami sastojci to potvrđuju.  Brzo se napravi a još brže pojede. Od ♥ vam ga preporučujem...

POTREBNO JE: 
4 jaja
5 + 10 kašika šećera
300 gr mlevenog keksa
150 gr pečenog neslanog kikirikija
200 gr margarina
po potrebi Fanta soka 
oko 100 gr čokolade
PRIPREMA: 
    Odvojte belanca od žumanaca. Žumancima dodajte 5 kašika šećera i mutite mikserom 2-3 minuta a zatim ih "kuvajte" na pari uz mešanje špatulom ili varjačom. Kada se dovoljno zgusnu, sklonite sa vatre, dodajte omekšali margarin, keks i izblendiran kikiriki. Sve dobro izmešajte da se smesa sjedini uz dodavanje soka po potrebi. Na kraju umešajte i seckanu čokoladu. Kada dobijete kompaktnu smesu izručite je na pravougaonu tacnu i dobro izravnjajte pa ostavite u frižider da se hladi.
Za šam mutite na pari belanca sa 10 kašika šećera dok šam ne postane čvrst pa ga stavite na smesu.
Do služenja kolač držite u frižideru.









Нема коментара:

Постави коментар