Obzirom da sam kupila kokosovo mleko u konzervi (400 ml), odlučila sam da napravim ovu tortu čiji je ukus zaista fenomenalan. Torta je kremasta, nije previše slatka i ne traži puno umeća niti vremena, tako da, ukoliko volite kokosovo mleko, obavezno isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati.
POTREBNO JE:Podloga:
150 gr plazma keksa
(ili petit ber)
50 gr čokolade za kuvanje
1 dl mleka
50 gr margarina
Krem:
320 ml kokosovog mleka
100 gr šećera
1 vanilin šećer
60 gr griza
60 gr kokosovog brašna
Čokoladni preliv:
100 gr čokolade za kuvanje
80 ml kokosovog mleka
50 ml običnog mleka
i 2 kašike kakaoa
3 kašike šećera
PRIPREMA:
Za podlogu izmrvite keks rukama ili kratko izblendirajte i stavite u posudu. Posebno stavite mleko, šećer, čokolkadu i margarin da proključaju pa time prelijhte keks. Sve dobro izmešajte pa smesu rastanjite u kalupu cca 18 sm. Stavite kalup u frižider.
Za krem u sud stavite kokosovo mleko (predhodno ga malo izmešaje (izmućkajte) jer nije baš kompaktno), šećer, i vanilu pa kada prokuva, sklonite sa vatre i dodajte kokosoivo brašno i griz.
Vratite da sve vri još 2-3 min. da se malo zgusne pa prelijhte preko podloge.
Tortu malo prohladite i vratite u frižider da se stegne.
Za preliv, u manji sud stavite sve navedene sastojke, kuvajte 2-3 minuta uz mešanje pa prelijte preko torte. Do služenja je držite u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар