Ukoliko volite sočne pite, predlažem da pripremite za svoje drage ukućane ovu ukusnu i osvežavajuću pitu koja će zadovoljiti sva vaša čula...
400 gr gotovih kora za pitu
400 gr svežih šljiva
Nadev:
2 jajeta
1 čaša jogurta
5 kašika šećera
1/2 kesice praška za pecivo
5 kašika griza
1/2 dl ulja
Za preliv:
3 dl vode
10 kašika šećera
1/2 limuna
PRIPREMA:
Umutite jaja i šećer pa dodajte ulje i jogurt i na kraju griz i pecivo. Šljivama izvadite koštice pa ih prepolovite.
U uljem podmazan pleh stavite jednu koru, premažite je sa malo nadeva i ponovite postupak dok ne utrošite polovinu kora. Preko poredjajte polutke šljiva i nastavite postupak sa ostatkom kora i nadeva.
Isecite pitu na željene komade, stavite je u rernu zagrejanu na 180-200 st pa pecite oko 30 min.
Za to vreme skuvajte sirup koji ne treba biti isuviše gust i na kraju dodajte sok od limuna.
Pečenu pitu izvadite iz rerne, prelijte je ohladjenim sirupom i ostavite da se dobro ohladi pa je poslužite. Po želji je možete posuti i prah šećerom...
PS. Ja nisam sačekala da se sirup dobro ohladi ali vama predlažem da to ipak uradite.


Нема коментара:
Постави коментар