среда, 9. септембар 2020.

Nepečena torta sa malinama

          Fenomenalan ukus i miris ove torte ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Tako je kremasta i lagana a spoj maline i kisele pavlake joj daje posebnu osvežavajuću čar. Obzirom da ne treba puno vremena za njenu pripremu, od srca vam je preporučujem...😋👌😘

POTREBNO JE: 
300 gr šlaga u prahu
3 dl mleka
100 gr prah šećera
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina
150 gr mlevenog plazma keksa
(može i petit ber)
150 gr celog plazma keksa 
(može i petit ber)
oko 200 gr malina
1 kesica šlag krema
PRIPREMA: 
           Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da stoji. Za to vreme umutite mikserom šlag sa mlekom i prah šećerom pa dodajte kiselu pavlaku i najmanjom brzinom mutite još minut da se sve sjedini. U to dodajte želatin koji ste zagrejali tek toliko da postane tečan (ne sme da provri). Sve ponovo mutite oko minut pa smesu podelite na dva dela.
            U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i izmešajte a u drugu polovinu dodajte maline i izmešajte. Ostavite da i jedna i druga smesa stoje neki minut.
            Na tacnu za služenje poređajte ceo plazma keks, koji ste predhodno umočili u mleko ili sok, pa preko nanesite smesu sa plazmom, pa preko nje nanesite smesu sa malinama. 
            Odozgo tortu ukrasite šlagom umućenim po uputstvu na kesici, stavite je u frižider da se dobro stegne (najbolje preko noči), pa je poslužite. Prijatno! 





Нема коментара:

Постави коментар