POTREBNO JE:
200 gr margarina
100 gr prah šećera
150 gr plazma keksa
150 gr oraha
oko 50 gr suvog grožđa
100 gr mlečne čokolade
2-3 kašike džema po izboru
(ja sam od kajsija)
po potrebi gaziranog soka
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
Polovinu plazma keksa izlomite rukama a polovinu sameljite. Suvo grožđe operite i potopite u malo soka. U odgovarajuću posudu umutite margarin i prah šećer. Dodajte džem, plazma keks, sitno izblendirane ili mlevene orahe, seckanu čokoladu, suvo grožđe zajedno sa sokom i sve zajedno izmešajte uz dodavanje soka tako da dobijete kompaktnu smesu.
Na pravougaonu tacnu za služenje izručite smesu, dobro je rukama rasporedite i izravnjajte da bude debljine najmanje 5 cm. Odozgo kolač ukrasite šlagom umućenim po uputstvu na kesici, stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa ga poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар