уторак, 1. септембар 2020.

Rol baklavice sa orasima i susamom

         Obožavam pečen susam i zato sam poželela da njegov ukus osetim i u baklavi. Tako sam ga spojila sa orasima i napravila ovu baklavu, predivnog ukusa. Probajte, sigurno će vam se svideti... 👌

POTREBNO JE: 
500 gr tankih kora
200 gr mlevenih oraha
100 gr pečenog susama
Za sirup: 
1 dl ulja
5 dl vode
300 gr šećera
PRIPREMA: 
            Skuvajte sirup od vode i šećera kao za svaku baklavu. U jednu posudu pomešajte ml. orahe i pečen susam.
Stavite jednu koru na radni sto, poprskajte je uljem pa nanesite malo mešavine oraha i susama. Ponovite postupak sa još dve kore, pa ih pažljivo i što čvršče urolajte. Stavite na uljem podmazan pleh. Tako uradite i sa ostalim korama dok ne utošite mešavinu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 st. desetak minuta pa smanjite na 180 st. i pecite još toliko, tj. dok kore blago ne porumene. Pečenu baklavu izvadite iz rerne, isecite na komade željene dužine pa ih prelijte ohlađenim sirupom. Dobro je ohladite u frižideru, pa poslužite.




Нема коментара:

Постави коментар