недеља, 20. септембар 2020.

Rolnice od plavog patlidžana punjene povrćem


        Evo jednog izuzetno ukusnog i kremastog jela koje će zasigurno osvojiti na prvi zalogaj sve ljubitelje plavog patlidžana a verujem i one koji to nisu. Moram da priznam da ja nisam baš ljubitelj plavog patlidžana ali čim sam probala ovu veziju jela sa njim, verujte, oduševila sam se. Od sada će ovo biti često na mom meniju 👌

POTREBNO JE: 
2 krupnija plava patlidžana
1-2 glavice crnog luka
1 šargarepa
2-3 paradajza
oko 50 gr pirinča 
150 gr kačkavalja
2 čena belog luka
po ukusu suvog bosiljka
po ukusu lista peršuna
po ukusu soli i ml. bibera
ulje
PRIPREMA: 
            Pirinač operite i upola skuvajte u vodi. Posebno na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, posolite ga pa dodajte rendanu šargarepu. Sve kratko propržite pa dodajte na kockice isečen paradajz. Nakon 2-3 minuta prženja, dodajte pirinač, izmešajte pa nalijte čašom tople vode. Poklopite i na laganoj vatri sve zajedno kuvajte uz povremeno mešanje oko desetak minuta. Ukoliko voda ispari dodajte još malo vode. Kada pirinač omekša, dodajte seckani beli luk, ml. biber, seckani peršun, bosiljak i polovinu rendanog kačkavalja. Sve promešajte i sklonite sa vatre.
            Plavi patlidžan operite, odsecite krajeve i uzdužno isecite na listove. Svaki list posolite i pobiberite pa ispržite sa obe strane po minut-dva. 
            Na svaki list patlidžana dodajte po malo nadeva, urolajte i stavljajte na uljem podmazanu vatrostalnu posudu za pečenje. Preko urolanih listova narendajte ostatak kačkavalja, stavite u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. Jelo poslužite toplo ili hladno. 







Нема коментара:

Постави коментар