Ovu tortu sam pravila za rođendan mom unuku Mihajlu ali sam recept klasične Dinastija torte nešto izmenila i na kraju, naravno, bila veoma zadovoljna.
Potrebni sastojci:
Za I koru:
5 belanaca,
150 g šećera,
150 g seckanih oraha,
3 kašike brašna
Za II koru:
5 belanaca,
150 g šećera,
200 g mlevenih oraha,
3 kašike brašna
Za fil:
15 žumanaca,
250 g putera,
250 g šećera u prahu,
400 gr eurokrema
Priprema:
Ulupati belanca sa šečerom i lagano umešati orahe i brašno. Ispecite dve takve kore.
Za koru II ulupati belanca sa šećerom, dodati ml. orahe i brašno pa ispecite jednu koru.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom na pari pa kad se prohladi dodati penasto umućen puter. Sve dobro umutiti i dodati eurokrem pa sve sjediniti.
Filovati: I kora-fil-II kora-fil-I kora.
Tortu ukrasiti po želji, šlagom, istim filom ili čokoladnim prelivom.
Potrebni sastojci:
Za I koru:
5 belanaca,
150 g šećera,
150 g seckanih oraha,
3 kašike brašna
Za II koru:
5 belanaca,
150 g šećera,
200 g mlevenih oraha,
3 kašike brašna
Za fil:
15 žumanaca,
250 g putera,
250 g šećera u prahu,
400 gr eurokrema
Priprema:
Ulupati belanca sa šečerom i lagano umešati orahe i brašno. Ispecite dve takve kore.
Za koru II ulupati belanca sa šećerom, dodati ml. orahe i brašno pa ispecite jednu koru.
Za fil umutiti žumanca sa šećerom na pari pa kad se prohladi dodati penasto umućen puter. Sve dobro umutiti i dodati eurokrem pa sve sjediniti.
Filovati: I kora-fil-II kora-fil-I kora.
Tortu ukrasiti po želji, šlagom, istim filom ili čokoladnim prelivom.
Нема коментара:
Постави коментар